نگهداری سرخ کن

بازدید: 764 بازدید

اگر سفارش‌های روزانه رستوران یا مغازه‌های فست فود را بررسی کنید، حتما متوجه علاقه زیاد مشتریان به غذاهای سرخ‌کردنی مثل سیب‌زمینی می‌شوید. بنابراین قطعا دستگاه سرخ کن، یکی از پر کاربردترین وسایل برای این گونه مغازه‌ها است. همین موضوع هم سبب کثیف شدن زودهنگام دستگاه‌های سرخ کن و در نتیجه آسیب به سلامت دستگاه و حتی جان انسان‌ها می‌شود.

نحوه تمیز کردن سرخ کن و مراحل آن

به طور کلی زمانی که شما به طور مداوم محفظه سرخ‌کن را با روغن پر می‌کنید، چربی و مواد مضر زیادی به دیواره و کف ظرف رسوب می‌کند. این رسوب چربی سبب می‌شود که طول عمر دستگاه شما بسیار کمتر شود. از طرفی کثیف بودن سرخ کن صنعتی روی طعم غذا هم تاثیر می‌گذارد و مشتریان را اذیت می‌کند. در ادامه نحوه تمیز کردن دستگاه سرخ کن را به شما آموزش میدهیم

دستگاه را از برق کشیده و منتظر سرد شدن روغن بمانید

بدترین و خطرناک‌ترین کار برای تمیز کردن سرخ کن صنعتی، اتصال برق به دستگاه است. از همین رو در ابتدا برق سرخ کن را قطع و از منبع تغذیه جدا کنید. سپس اجازه بدهید تا دمای روغن تا کمتر از ۶۵ درجه سانتی گراد کاهش پیدا کند.

روغن را خارج کنید و دیواره دستگاه را تمیز کنید

پس از خارج کردن کامل روغن در ظرف مخصوص، سبد نگهدارنده را بردارید و برای تمیز کردن دیواره‌ها اقدام کنید. به این صورت که گوشه‌ها و دیواره‌های سرخ‌کن را به آرامی تمیز کنید و رسوبات آن را از بین ببرید. سپس با استفاده از مسواک مخصوص، آلودگی‌ها را بشویید.

مخزن سرخ کن را با آب و شوینده پر کنید

در این مرحله مخزن سرخ‌کن را پر از آب تمیز و خنک کنید. سپس مقداری مایع شوینده را به آب اضافه کنید. حتما در انتخاب شوینده دقت کنید؛ چرا که نوع پاک‌کننده، تاثیر زیادی در از بین بردن چربی یا روغن پخته شده دارد.

آب را به جوش بیاورید

برای ضدعفونی کردن آب موجود در مخزن، سرخ‌کن را روشن کنید و آب را به جوش بیاورید. سپس 5 تا ۱۰ دقیقه آب و شوینده را بجوشانید. البته زمان جوش خوردن آب، بستگی زیادی به میزان کثیفی مخزن شما دارد. حتی ممکن است که برای نگهداری از سرخ کن صنعتی، حدود ۱۵ دقیقه هم نیاز به جوش خوردن آب باشد.

آب را خنک کنید و دور بریزید

پس از جوش خوردن آب در مدت مورد نیاز، سرخ‌کن را خاموش کنید و منتظر سرد شدن آب بمانید. سپس مخلوط آب و محلول را خارج کنید و با استفاده از برس نرم، قسمت‌های مربوط به گرمایش مانند المنت را تمیز کنید.

مخزن را با آب داغ بشویید و خشک کنید

برای اطمینان از خارج شدن آب و محلول شوینده، مخزن را با آب داغ بشویید. سپس قبل از استفاده دوباره برای سرخ کردن موادغذایی، مخزن و سبد دستگاه را در هوای آزاد کاملا خشک کنید.

دسته‌بندی مقالات
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.